KINEZI ODUSTALI! Fracuski GIGANT preuzeo Tošibin posao sa tečnim naftnim gasom u Teksasu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINEZI ODUSTALI! Fracuski GIGANT preuzeo "Tošibin" posao sa tečnim naftnim gasom u Teksasu

Francuski "Total" preuzima "Tošibine" poslove sa tečnim naftnim gasom u SAD i dobiće 800 miliona dolara od japanske kompanije u sklopu tog dogovora, saopštile su kompanije.

Do toga je došlo nekoliko nedelja nakon što se odustalo od prodaje kineskom kupcu. Kako je saopšteno, francuski energetski gigant platiće 15 miliona dolara akcije firme u Teksasu.

"Tošiba" će takođe isplatiti "Totalu" 815 miliona dolara za preuzimanje svih ugovora povezanih sa tim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslovanjem, dodao je "Total".

Total will take over Toshiba's U.S. liquefied natural gas business and get $800 million cash from the Japanese group as part of the deal, the companies said on Saturday, weeks after attempts to sell it to a Chinese buyer fell through. pic.twitter.com/2qD0RAxOMF

— NewsClash Network (@NewsclashN) June 1, 2019

Japanska grupacija prethodno je saopštila da joj je poslovanje sa TNG-om u SAD donelo gubitke od bilion jena (devet milijardi dolara). "Tošiba" je ugovorom bila obavezana da plaća fiksnu naknadu za preradu TNG-a kompaniji Friport LNG, bez obzira da li kasnije može da nađe kupce za to gorivo po važećim cenama.

Za "Total" ovaj dil dolazi usred velikog napora da proširi svoj TNG portfolio, nakon u maju predloženog preuzimanja Andarkovog poslovanja u Africi, koje uključuje i TNG projekat u Mozambiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.