KCNA: Severnokorejska proba taktičkog naoružanja kao upozorenje Južnoj Koreji

Izvor: Beta, 26.Jul.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KCNA: Severnokorejska proba taktičkog naoružanja kao upozorenje Južnoj Koreji

Severna Koreja izvela je probu "novog tipa vodjenog taktičkog naoružanja" kao upozorenje vojsci Južne Koreje, javila je jutros severnokorejska agencija KCNA.Severnokorejski lider Kim Džong Un "lično je organizovao i vodio" probu ultramodernog sistema naoružanja koja predstavlja svečano upozorenje južnokorejskoj vojsci zbog njenih planova da učestvuje u združenim vojnim vežbama sa SAD, navodi agencija.Severna Koreja lansirala je juče dva projektila koja su pala u Japansko more.Južnokorejska vojska saopštila je da su rakete ispaljene iz područja oko grada Vonsan i da su preletele 430 kilometara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Severna Koreja: Raketna proba upozorenje "huškačima"

Izvor: VOA, 26.Jul.2019

Severna Koreja formalno je objavila svoj najnoviji test balističke rakete, rekavši da je lansiranje bilo upozorenje "vojnim ratnim huškačima" u Južnoj Koreji, koji se pripremaju da uskoro održe zajedničke vojne vežbe sa Sjedinjenim Državama. Severnokorejski državni mediji objavili su fotografije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.