Južna Koreja i SAD danas održali vazdušne vojne vežbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 12:16

Južna Koreja i SAD danas održali vazdušne vojne vežbe

Južnokorejski i američki ratni avioni danas su održali vojne vežbe bombardovanja, kao odgovor na severnokorejsko lansiranje balističke rakete preko teritorije Japana, saopštila je vojska Južne Koreje, preneo je Rojters.

Severna Koreja ispalila je jutros balističku raketu iznad Japana prvi purt za pet godina izazivajući upozorenje stanovništvu na severu te zemlje da se skloni i privremeno obustavila železnički saobraćaj.

Raketa je prešla preko japanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teritorije i pala u Pacifički okean.

To je prvi put od 2017. da je raketa bila ispaljena u tom pravcu, a Japan je saopštio da je to verovatno najveća razdaljina koju je neka severnokorejska raketa dostigla i iznosi 4.600 kilometara.

Ovo poslednje lansiranje je peto za poslednjih 10 dana.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMERIKA TRAŽI HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI: "Moramo da im oduzmemo nuklearne bombe, ne smeju dalje"

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2022

 SAD zatražiće od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da se sutra održi sastanak o Severnoj Koreji, izjavio je danas neimenovani američki zvaničnik, nakon što je Pjongjang ispalio balističku raketu iznad Japana prvi put posle pet godina

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.