Jovanovski stala na korak od fantastičnog preokreta protiv Voznijacki

Izvor: Blic, 24.Sep.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovski stala na korak od fantastičnog preokreta protiv Voznijacki

Bojana Jovanovski je izgubila meč prvog kola turnira u Tokiju od Karoline Voznijacki sa 6:0, 3:6, 6:4 posle sjajne borbe, nekoliko preokreta i dugog prekida zbog kiše.

Dankinja je maestralno odigrala prvi set, dobivši ga za samo 20 minuta sa savršenih 6:0. Pritom, Jovanovski je za čitav prvi set osvojila samo sedam poena, od toga tek četiri na svoje servise.

Sve se, međutim, promenilo u drugoj deonici. Srpska teniserka je uz rani brejk stigla do 3:1, izdržala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potom nalet suparnice iz Danske koja je izjednačila i imala brejk šansu za 4:3, ali su taj i naredna dva gema pripala Jovanovskoj, 56. na WTA listi..

Meč je zbog kiše prekinut u trećem setu pri rezultatu 3:3. Bojana je i u njemu imala brejk prednosti, ali je njena rivalka odmah izjednačila, pa se nastavila ujednačena borba dok vremenske prilike nisu postale razlog za prekid.

Posle više od sat vremena pauze, igračice su se vratile na teren a Jovanovski je odmah napravila brejk i povela sa 4:3. Tada je i stala, iako je bila na korak od fantastičnog preokreta. Voznijacki je osvojila tri gema u nizu i kao 11. igračica sveta prošla u drugu rundu.

U njoj će Dankinja igrati protiv bolje iz meča Jekaterina Makarova (Rusija) - Danijela Hantuhova (Slovačka)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.