Jogurt čuva prve zube

Izvor: Blic, 10.Jun.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jogurt čuva prve zube

Japanski naučnici su otkrili da mala deca koja najmanje četiri puta nedeljno piju jogurt imaju 22 odsto manju verovatnoću da će dobiti karijes.

Stručnjaci iz Tokija proučili su više od 2.000 trogodišnjaka. Sva deca su bila na pregledu zuba, a roditelji su odgovorili na pitanja o prehrambenim navikama mališanina. U članku objavljenom u stručnom časopisu „Journal of Dentistry" autori ovog istraživanja su napisali: „Konzumacija jogurta je povezana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s karijesom kod male dece."

Ipak, naučnicu su upozorili da je reč o običnom jogurtu u kom nema aditiva i šećera. Takođe su naglasili koliko je bitna higijena i da mališani treba da peru zube posle svakog većeg obroka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.