Japanski vrt u Vrnjačkoj Banji

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski vrt u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji će u maju biti otvoren japanski vrt, kao donacija Vlade Japana, najavio je danas Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

On je rekao da se očekuje da će vrt zvanično otvoriti japanski ambasador, koji će tom prilikom uručiti donaciju lokalnoj samoupravi.

Englezi favoriti za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vrnjačku banju

Reč je o drugom japanskom vrtu u Srbiji, a prvi je otvoren u Beogradu. Realizacijom tog projekta na prostoru od 3.000 kvadratnih metara, posetiocima će biti dočarana kultura življenja japanskog naroda, ali će istovremeno biti obogaćen i biljni fond banjskog parka, formiranjem posebnih delova sa biljkama raspoređenim u različitim hortikulturnim stilovima.

-Srž vrta će biti malo jezero sa ostrvcem i statuom orla, gde će se nalaziti i čajna kućica, a na brdu je predviđne mali kaskadni vodopad i most, kaže Karavesović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Japanski vrt u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Capital.ba, 26.Apr.2011

VRNJAČKA BANJA, U Vrnjačkoj Banji će u maju biti otvoren japanski vrt, kao donacija Vlade Japana, najavio je danas Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje. On je rekao da se očekuje da će vrt zvanično otvoriti japanski ambasador, koji će tom prilikom uručiti donaciju lokalnoj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.