Japanski sud odbacio tužbu

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 10:08

Japanski sud odbacio tužbu

Japanski sud odbacio je tužbu kojom se zahteva zatvaranje reaktora br. 3 u nuklearnoj elektrani Ikata, kompanije "Šikoku elektrik".

Razlog odbacivanje tužbi je zbog opasnosti od prirodnih katastrofa, javila je televizija NHK.

Presuda je prva u nizu odgvoora na tužbe u prefekturama Oita, Ehime, Hirošima i Jamaguči u kojima se traži obustavljanje rada reaktora.

Presuda Okružnog suda u Oiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojom odbacuje tužbu lokalnog stanovništva zabrinutog zbog rizika od prirodnih katastrofa, omogućava da 30 godina star aktivni reaktor od 890 megavata nastavi sa radom, prenosi Rojters.

"Šikoku elektrik" se suočio sa dve sudske mere za zaustavljanje reaktora 2017. i 2020. godine, zbog rizika od zemljotresa i vulkanskih erupacija, ali su obe naredbe kasnije poništene od strane viših sudova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.