Japanski sud: Direktori nisu krivi za smrt pacijenata posle cunamija u Fukušimi

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski sud: Direktori nisu krivi za smrt pacijenata posle cunamija u Fukušimi

Tokio -- Sud je proglasio da tri bivša direktora kompanije Tokio Elektrik Pauer nisu kriva za profesionalni nemar tokom nesreće u nuklearki Fukušima 2011. godine.

To je bio jedini krivični postupak posle nuklearnog incidenta koji je raselio deset hiljada stanovnika zbog širenja radijacije i zagadjenja, prenosi AP.

Kako se navodi, bivši predsednik TEPKO-a Katsumata (79) i dva bivša rukovodioca kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu krivi ni za izazivanje smrti 44 starijih pacijenata čije je zdravlje bilo narušeno posle prisilne evakuacije iz lokalne bolnice.

Oni su optuženi da nisu predvideli cunami koji je pogodio postrojenje posle zemljotresa, kao i za nepreduzimanje preventivnih mera koje bi mogle zaštititi postrojenje Fukušima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.