Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2020, 16:34

Japanski privrednici donirali 10 protokomera za KBC Zvezdara

Predstavnici Japanske poslovne alijanse u Srbiji (JPAS) i Fonda B92 isporučili su danas 10 protokomera (merača protoka vazduha) Kliničko bolničkom centru "Zvezdara" u vrednosti 320.000 dinara.

Takođe je sa članicama JPAS-a, Vošloh-Sćwabe Serbia i Yazaki Srbija, dogovorena donacija od po 10 protokomera Opštim bolnicama u Ćupriji i Šapcu, a predstavnici članica tog udruženja su i lično obezbedili sredstva za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nabavku dodatnih pet protokomera.

Predsednik JPAS Goran Pekez je istakao da je Japan jedan od najvećih donatora u Srbiji i da japanske kompanije nastavljaju da pomažu tamo gde je pomoć najpotrebnija u krizi.

Predsednik upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić rekao je da su u velikom broju bolnica ugrađene instalacije kojima se distribuiraju gasovi, odnosno kiseonik, do pacijenata i da zbog toga postoji potreba i za protokomerima.

Načelnica odeljenja za endokrinologiju KBC "Zvezdara" Teodora Beljić Živković objasnila je da je velikoj većini pacijenata koji su bili hospitalizovani u toj bolnici bila potrebna neka vrsta kiseonične terapije ili kiseonične potpore i da ovi aparati upravo služe kao početna terapija u dopremanju kiseonika iz centralnog dovoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.