Japanski list: SAD u sve većoj međunarodnoj izolaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 10:20

Japanski list: SAD u sve većoj međunarodnoj izolaciji

Japanski list "Čoson Sinbo", koji je naklonjen Severnoj Koreji, kritikovao je SAD zbog povlačenja iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO), ističući da taj potez predstavlja odraz sve veće međunarodne izolacije te zemlje.

Vašington je o odluci o povlačenju zvanično obavestio SZO prošle sedmice, nakon što je američki predsednik Donald Tramp više puta uputio kritike na račun te organizacije zbog, kako smatra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njenog neuspešnog odgovora na pandemiju korona virusa i naklonjenosti Kini, koja je sve više rival SAD, navodi južnokorejska agencija Jonhap.

"Potez SAD je pokazao da ta zemlja može da odbaci savezništva ili čak međunarodne obaveze ukoliko smatra da su one suprotstavljene njenim sopstvenim interesima, što jasno pokazuje da SAD slabe i da se nalaze u izolaciji", piše list.

Kada je reč o odgovornosti za izbijanje pandemije korona virusa, list tvrdi da je "besmisleno" da ona bude pripisana isključivo Kini, i SAD naziva "izvoznikom korona virusa" koji pokušava da odgovornost prebaci na druge, a razlog tome su, kako se navodi, američki predsednički izbori, koji će biti održani u novembru .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.