Japanski kajakaš suspendovan jer je dopingovao protivnika

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski kajakaš suspendovan jer je dopingovao protivnika

Japanski kajakaš Jasuhiro Suzuki suspendovan je na osam godina jer je namerno dopingovao rivala na nacionalnom takmičenju u septembru.

Suzuki je svom glavnom konkurentu na prvenstvu Japana Seidjiju Komatsuu u piće sipao anabolički steroid, što je dovelo do toga da on padne na doping testu, saopštila je Japanska antidoping agencija.

Kajakaški savez Japana započeo je istragu pošto je Komatsu nakon što je bio pozitivan sve vreme negirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je koristio bilo kakva nedozvoljena sredstva.

Suzuki je potom priznao da je "začinio" njegovo piće.

Jasuhiro Suzuki se nadao da će učestvovati na Olimpijskim igrama 2020. godine u svojoj zemlji, a sada će, pored tog takmičenja, propustiti i Igre u Parizu 2024.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Japan,   Suzuki

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.