Japanske konzole pobegle iz Kine

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanske konzole "pobegle" iz Kine

Kompanija Nintendo planira da deo proizvodnje svoje igračke konzole Switch ovog leta preseli iz Kine u Vijetnam, kako bi diverzifikovala proizvodne lokacije, izjavila je portparolka japanskog proizvođača video igara.

Gotovo celokupna proizvodnja Nintendovih Switch konzola sada je locirana u Kini.

Cilj promene je, prema rečima portparolke, diverzifikacija rizika, a ne izbegavanje posledica potencijalnog povećanja američkih tarifa na proizvode uvezene u SAD iz Kine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi agencija Rojters.

Tim potezom Nintendo će postati poslednja u nizu kompanija koja je preselila proizvodnju iz Kine, usred kinesko-američkog trgovinskog rata praćenog uzajamnim uvoznim tarifama na brojne industrijske proizvode.

Britanska agencija navodi da i druge japanske kompanije žele da prebace proizvodnju iz Kine, kao što su proizvođač elektronike Sharp i proizvođač fotokopir uređaja Ricoh.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanske konzole “pobjegle” iz Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2019

Kompanija Nintendo planira da dio proizvodnje svoje igračke konzole Switch ovog ljeta preseli iz Kine u Vijetnam, kako bi diverzifikovala proizvodne lokacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.