Japanska železnica se opet izvinjava, voz drugi put poranio

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska železnica se opet izvinjava, voz drugi put poranio

Japanska železnica javno se izvinila svojim putnicima nakon što je voz krenuo sa stanice 25 sekundi ranije. Ovo je drugi takav slučaj u poslednjih nekoliko meseci, piše Bi-Bi-Si.

"Nema opravdanja za veliku neprijatnost koju smo priredili našim putnicima", rekao je mašinovođa, koji je u petak greškom pomislio da je voz sa stanice Notogava trebalo da krene u 7:11, umesto u 7:12 sati.

Svoju grešku primetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tek kada je zatvorio vrata. Iako je mogao opet da ih otvori, odlučio je da ipak krene ranije jer na stanici nije video nikoga.

Japanski vozovi poznati su po svojoj tačnosti, pa se ispostavilo da je bilo putnika koji su se nadali da će uspeti da stignu na voz.

Videvši da su zakasnili, oni su se požalili mašinovođi, koji je zatim svima uputio javno izvinjenje.

Slična situacija dogodila se u novembru prošle godine, kada je voz kompanije Cukuba ekspres na liniji Tokio-Cukuba umesto u umesto u 9.44 i 40 sekundi krenuo u 9.44 i 20 sekundi.

Na društvenim mrežama su se odmah pojavili šaljivi komentari:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Japanski voz krenuo 25 sekundi ranije, ponovo!

Izvor: AutoBlog, 17.Maj.2018

Japanska železnica izvinila se zato što je jedan od njihovih vozova krenuo sa stanice 25 sekundi ranije, što je drugi takav slučaj u proteklih nekoliko meseci. Kompanija je saopštila da je „neoprostiva velika neprijatnost koja je uzrokovana mušterijama“. Ovo je drugi primer odstupanja od vremena...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.