Japanska umetnost

Izvor: Domino Magazin, 19.Maj.2010, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska umetnost

Kako od Nike patika da napravite izložbu

Nike patike su već dokazale svoju multifunkcionalnost. Mogu da se koriste kao obuća, kao metod za dokazivanje stepena koliko ste kul, ili koliko niste kul (ako nosite recimo Air Max i Zemunku dok slušate devedesete). A mogu i da se iskoriste kao osnova za pravljenje skulptura. Upravo to je uradio japanski umetnik Mita Shiniti.

On je uzeo gomilu Nike Dunk patika, iseckao ih i napravio ove lude skulpture za Tenki izložbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << u Tokiju. Otvorena je u Galeriji Speak For, pa ako planirate da skoknete do Japana obavezno je pogledajte.

Dopada vam se bolesni japanski smisao za umetnost? Onda ne propustite ove stvarno bolesne crteže japanske umetnice o kojima smo već pisali.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.