Japanska plava ruža

Izvor: RTS, 31.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska plava ruža

Prva plava ruža na svetu prikazana je prvi put u javnosti na Međunarodnom sajmu cveća u Japanu nakon blizu dve godine naučnog istraživanja.
Plava ruža - koja je dugo bila simbol nedostižnog, delo je japanske kompanije "Suntory" koja je od 1990. godine investirala tri milijardi jena u projekat dobijanja plavih ruža, karanfila i drugih cvetova.
Čudnovata ruža je ustvari genets...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikazana prva plava ruža na svetu

Izvor: B92, 31.Okt.2008

Prva plava ruža na svetu prikazana je prvi put u javnosti na Međunarodnom sajmu cveća u Japanu posle skoro dve godine naučnog istraživanja...Plava ruža je genetski modifikovan cvet kome je ubačen gen koji simulira sintezu plavog pigmenta kod cveća iz porodice ljubičica...Ruža neobične boje...

Nastavak na B92...

U Japanu prikazana prva plava ruža na svetu

Izvor: Kurir, 31.Okt.2008

TOKIO, 31. oktobra (Tanjug) - Prva plava ruža na svetu prikazana je po prvi put u javnosti na Međunarodnom sajmu cveća u Japanu nakon blizu dve godine naučnog istraživanja. Plava ruža je genetski modifikovan cvet kome je ubačen gen koji simulira sintezu plavog pigmenta kod cveća iz porodice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.