Japanska donacija subotičkoj bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2011, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska donacija subotičkoj bolnici

SUBOTICA -

Predstavnici Ministarstva zdravlja i ambasade Japana u Beogradu posetiće sutra Opštu bolnicu u Subotici, koja je u okviru projekta "Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji" od Japana dobila opremu u vrednosti od 70.000 evra.

Subotičku bolnicu posetiće pomoćnik ministra zdravlja Petar Bulat, pokrajinski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri i sekretar za lokalnu samoupravu Tomislav Stantić, kao i drugi sekretar u ambasadi Japana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Noriaki Abe, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Bolnica u Subotici je zahvaljujući donaciji prijateljskog Japana dobila analogni mamograf, komoru za suvo razvijanje filmova, jedan negatoskop i CR sistem, dok je za još 38 zdravstvenih ustanova u Srbiji namenjeno ukupno dva digitalna i 30 analognih mamografa.

Projekat će biti realizovan do kraja ove godine, u cilju unapređivanja zdravstvenog sistema u Srbiji i implementacije Nacionalnog programa "Srbija protiv raka". Ukupna vrednost projekta je oko 5,8 miliona evra, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.