Japancima ponestaje telefonskih brojeva pa prave duže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japancima ponestaje telefonskih brojeva pa prave duže

Japansko ministarstvo za komunikacije planira da napravi 10 milijardi telefonskih brojeva sa 14 cifri zbog toga što će do 2022. godine verovatno ostati bez brojeva s kombinacijama od 11 cifri.

Japan Times piše da su tri najveća operatera u zemlji, NTT Docomo, KDDI i SoftBank već odobrili ovaj predlog te da bi novi brojevi mogli da uđu u upotrebu pre kraja 2021. godine.

Ovaj problem nemaju samo Japanci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer su i korisnici u Velikoj Britaniji 2014. godine u određenim delovima zemlje morali unositi petocifreni prefiks kada su pozivali brojeve, a čak iako je to bilo na lokalnom nivou, počelo je da ponestaje brojeva, prenosi portal Klix.ba.

Britanski regulator telekomunikacija Ofcom je počeo da istražuje da li da izbaci pozivne brojeve u potpunosti jer zemlja prelazi na telefonske mreže bazirane na IP adresama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Japancima ponestaje telefonskih brojeva pa prave duže

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2019

TOKIO - Japansko ministarstvo za komunikacije planira da napravi 10 milijardi telefonskih brojeva sa 14 cifri zbog toga što će do 2022. godine vjerovatno ostati bez brojeva s kombinacijama od 11 cifri.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.