Japanci zainteresovani za gradnju TENT B3

Izvor: NaDlanu.com, 13.Mar.2012, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci zainteresovani za gradnju TENT B3

BEOGRAD, 13. marta 2012. (Beta) - Kompanije iz Japana su zainteresovane za gradnju nove termoelektrane u Obrenovcu, izjavio je u utorak direktor Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) Petar Knežević.

BEOGRAD, 13. marta 2012. (Beta) - Kompanije iz Japana su zainteresovane za gradnju nove termoelektrane u Obrenovcu, izjavio je u utorak direktor Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) Petar Knežević.On je novinarima u Obrenovcu nakon razgovora sa privrednom delegacijom Japana kazao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << japanske kompanije veoma zainteresovane za saradnju sa Elektroprivredom Srbije (EPS)."Učešće japanskih kompanija u finansiranju gradnje elektrane TENT B3 je stvar za razgovore, ali sam dolazak i sastav privredne delegacije Japana koja je posetila TENT pokazuje ozbiljnost", kazao je Knežević.U delegaciji Japana koja je posetila TENT bili su predstavnici sedam japanskih kompanija, medju kojima su Micubiši, Hitači i Kavasaki, predstavnici japanske ambasade i agencije za saradnju Japana sa drugim zemljama Džetro (Jetro).Na pitanje da li bi radije videli Kineze ili Japance kao partnere u gradnji nove termoelektrane Nikola Tesla B3 Knežević je kazao "onoga ko bude solidniji kvalitetniji i ko nam bude ponudio bolje uslove".EPS i konzorcijum kineskih kompanija Čajna envajoromental enerdži i Šenžen enerdži grup potpisali su u oktobru 2011. Protokol o realizaciji razvojnih projekata u elektroenergetici Srbije, medju kojima su izgradnja trećeg bloka TE "Nikola Tesla B".
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.