Japanci najavili svemirski viski

Izvor: B92, 31.Jul.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci najavili "svemirski viski"

Japanci planiraju da idućeg meseca pošalju u svemir određenu količinu viskija kako bi testirali uticaj bestežinskog stanja na njegov ukus.

Foto: Markus Reinhardt/Flickr.com

Kako prenosi AFP, uzorci viskija vodeće japanske kompanije za proizvodnju alkoholnih pića “Suntory” provešće najmanje godinu dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Istraživači kompanije veruju da bi boravak viskija u okruženju sa minimalnim temperaturnim varijacijama i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ograničenim kretanjem tečnosti doveo do prijatnijeg ukusa.

“Suntory” će poslati uzorke viskija starog 10, 18 i 21 godinu kao i uzroke nekih drugih alkoholnih napitaka.

Po povratku na Zemlju, stručnjaci će oceniti njihov ukus dok će istraživači imati zadatak da tečnost podvrgnu naučnim analizama.

"Zasad ne nameravamo da primenimo rezultate studije na komercijalne proizvode", rekao je za AFP predstavnik japanske kompanije.

Potražnja za viskijem je eksplodirala u Japanu prošle godine nakon što je japanska televizija NHK prikazala dramu "Mašan", istinitu priču o japanskom preduzetniku i njegovoj supruzi Škotlanđanki koji su osnovali prvi pogon za proizvodnju viskija u Japanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanci najavljuju "svemirski viski"

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2015

Japanci planiraju da idućeg meseca pošalju u svemir određenu količinu viskija kako bi testirali uticaj bestežinskog stanja na njegov ukus...Kako prenosi AFP, uzorci viskija vodeće japanske kompanije za proizvodnju alkoholnih pića Suntory provešće najmanje godinu dana na Međunarodnoj svemirskoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Japanci šalju viski u svemir

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2015

Japanci planiraju da idućeg meseca pošalju u svemir određenu količinu viskija kako bi testirali uticaj bestežinskog stanja na njegov ukus...Uzorci viskija vodeće japanske kompanije za proizvodnju alkoholnih pića "Suntory" provešće najmanje godinu dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Istraživači...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.