Japan veliki prijatelj Srbije

Izvor: Akter, 18.Jun.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan veliki prijatelj Srbije

"Želimo dalje jačanje odnosa sa Japanom“, rekao je Aleksandar Vučić i dodao da bi poseta japanskog premijera Šinzoa Abea bila velika čast za Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana Masafumija Kurokija i zahvalio mu na zalaganju za unapređenje saradnje Srbije i Japana, čemu je i doprineo svojim velikim iskustvom i diplomatskim znanjem.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije,  Srpski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je zahvalio i japanskoj Vladi za pruženu veliku humanitarnu, razvojnu i finansijsku pomoć.

"Želimo dalje jačanje odnosa sa Japanom, kao velikim prijateljem Srbije“, rekao je Vučić i dodao da bi  poseta japanskog premijera Šinzoa Abea bila velika čast za Srbiju.

Ambasador Kuroki rekao je da je Srbija, za vreme njegovog mandata, mnogo napredovala i da je važno da srpska Vlada nastavi sa ekonomskim, zakonskim i društvenim reformama koje sprovodi.

"Spoljnopolitički cilj Srbije da se pridruži Evropskoj uniji donosi dobrobit prvenstveno srpskom društvu i ekonomiji“, ocenio je japanski ambasador, navodi se u saopštenju.

Ambasador Kuroki najavio je i novu japansku investiciju u Srbiji, i izrazio želju da se osim ekonomske saradnje napredak ostvari i u saradnji u oblasti kulture, sporta i drugim oblastima.

Japanski ambasador rekao je da će najvažniji zadatak njegovog naslednika u Beogradu biti da se realizuje poseta premijera Vučića Japanu, jer bi se njome dao izuzetan doprinos srpsko-japanskim odnosima.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.