Japan ukida kovid ograničenja za putovanja u inostranstvo

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 13:16

Japan ukida kovid ograničenja za putovanja u inostranstvo

Vlada Japana danas je potpuno ukinula ograničenja na putovanja u inostranstvo za japanske državljane.

To je urađeno nakon što je Svetska zdravstvena organizacija krajem prošle sedmice proglasila kraj globalne vanredne situacije zbog pandemije kovida 19.

Vlasti u Japanu su u januaru 2020. godine izdale upozorenje prvog od moguća četiri stepena za svoje državljane koji putuju u Kinu, a potom je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u martu iste godine japansko ministarstvo spoljnih poslova proširilo ograničenja za putovanja u bilo koji deo sveta, podseća agencija Kjodo.

U jednom trenutku, 159 nacija i oblasti našlo se na japanskoj listi upozorenja 3. stepena, da bi od oktobra prošle godine, vlada zadržala samo upozorenje 1. stepena, savetujući građanima da budu "maksimalno oprezni" gde god da se odluče da otputuju.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.