Japan spreman da nam šalje eksperte

Izvor: B92, 09.Jul.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan spreman da nam šalje eksperte

Beograd -- Japan je spreman da pošalje eksperte kako bi obučavali stručne timove Srbije u oblasti vanrednih situacija, istakao je japanski viceministar Jasutoši Nišimuri.

Nišimura, koji je u kabinetu premijera Japana zadužen za oblast otklanjanja posledica prirodnih katastrofa, rekao je, tokom sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da očekuje veće prisustvo japanskih investitora u Srbiji, saopštila je Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić je pozdravio politiku japanske vlade i istakao da Srbija želi da bude jedan od partnera Japana, iako nije velika zemlja.

On je podržao predlog japanske delegacije da pomogne u obrazovanju mladih u Srbiji u cilju jačanja preduzetničkog duha.

Tema sastanka bila je i poseta delegacije najvećeg japanskog poslovnog udruženja Keidanren, koja je najavljena za septembar ove godine, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Japan spreman da nam šalje eksperte

Izvor: Akter, 09.Jul.2014

Japan je spreman da pošalje eksperte kako bi obučavali stručne timove Srbije u oblasti vanrednih situacija, istakao je japanski viceministar Jasutoši Nišimuri

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.