Izvor: Radio 021, 26.Dec.2018, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan se povlači iz komisije za lov na kitove, ubijaće ih kako god želi

Japan je danas saopštio odluku o povlačenju iz Međunarodne komisije za lov na kitove (IWC).

Portparol japanske vlade je rekao da Japan planira da "ponovo započne lov na kitove u komercijalne svrhe u julu" 2019. godine.

Japanska vlada je u septembru najavila povlačenje iz IWC-a.

Očekuje se da će odluka naići na brojne kritike stranih vlada i organizacija za zaštitu životinja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Norveška i Island su do sada jedine zemlje koje love kitove u komercijalne svrhe, smatrajući da ima dovoljno kitova u moru.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Japan se povlači iz Komisije za lov na kitove

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2018

Japan je danas saopštio odluku o povlačenju iz Međunarodne komisije za lov na kitove (IWC)...Portparol japanske vlade je rekao da Japan planira "ponovo da započne lov na kitove u komercijalne svrhe u julu" 2019. godine...Japanska vlada je u septembru najavila povlačenje iz IWC-a...Očekuje se da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.