Japan proširio individualne i izvozne sankcije Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 09:24

Japan proširio individualne i izvozne sankcije Rusiji

Japan je danas proširio individualne i izvozne sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu. Izvozne sankcije, kojima su obuhvaćena i Belorusija, uvedene su za 90 subjekata, a doneta je odluka o zamrzavanju imovine za 57 ruskih fizičkih lica i šest pravnih lica, saopštilo je danas japansko ministarstvo finansija, prenosi TASS.

Između ostalih, na crnoj listu su dodati potpredsednik ruske vlade Dmitrij Grigorenko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sergej Roldugin, poznati violončelista i biznismen, zamenik načelnika civilno-vojne administracije u okupiranoj Hersonskoj oblasti u Ukrajini Kiril Stremousov i porodica Alekseja Mordašova, izvršnog direktora Severstala, najveće ruske kompanije za rudarstvo i proizvodnju čelika i najbogatijeg čoveka u Rusiji.

Takođe, na crnu listu je pridodato i 45 ruskih vojnih lica. Japanska vlada takođe je zabranila uvoz ruskog zlata, kao i pružanje usluga revizije, konsaltinga i posredničkih usluga Rusiji, saopštilo je japansko ministarstvo finansija.

Navedene zabrane stupaju na snagu od 5. septembra,a detalji o zabrani uvoza zlata biće naknadno objavljeni, precizirano je iz ministarstva.

Japan je ranije uveo nekoliko paketa sankcije protiv Rusije, kojima je obuhvaćeno više od 800 ljudi iz Rusije, Belorusije, i samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike u Donbasu.

One utiču na preko 200 ruskih i beloruskih kompanija i organizacija,dok spisak robe i tehnologija zabranjenih za izvoz u Rusiju obuhvata više od 300 artikala, navodi TASS.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.