Japan predsedava SB UN 15. decembra

Izvor: BKTV News, 02.Dec.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan predsedava SB UN 15. decembra

Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija 15. decembra predsedavaće Japan, saopštila je danas ta zemlja.

SB UN za cilj će imati da nađe mirne načine da se izvrši pritisak na Severnu Koreju u cilju okončanja njihovih nuklearnih i raketnih testova.

Ambasador Japana pri UN, Koro Bešo, rekao je da se mora više uraditi, pored "veoma robustnih" sankcija koje je Savet bezbednosti već nametnuo Severnoj Koreji, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prenosi AP.

Očekuje se da će generalni sekretar UN, Antonio Gutereš, obratiti Savetu, a zvaničnici SAD navode da će verovato prisustvovati i državni sekretar SAD, Reks Tilerson.

Svet u strahu: Seul saopštio zastrašujuće podatke o raketi Pjongjanga

Bešo je rekao da će ministar spoljnih poslova Japana, Taro Kono, predsedavati sastankom, a da se očekuje i još, za sada neimenovanih, japanskih ministara.

Ovo se u Japanu nije dogodilo dva veka: Car Akihito će abdicirati 30.aprila 2019.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.