Japan planira vojnu potrošnju od 295 do 333 milijarde dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 09:12

Japan planira vojnu potrošnju od 295 do 333 milijarde dolara

Japan ce izdvojiti između 40 i 45 biliona jena (295-333 milijarde dolara) za potrošnju na odbranu tokom petogodišnjeg perioda počev od naredne fiskalne godine od aprila, javlja Rojters pozivajući se na tri poverljiva izvora.

To predstavlja veliki skok u odnosu na sadašnji petogodišnji plan odbrane, koji uključuje potrošnju od 27,5 biliona jena (202 milijarde dolara).

Premijer Fumio Kišida rekao je ministrima početkom nedelje da sačine plan za podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iznosa vojne potrošnje na 2,0 odsto bruto domaćeg proizvoda u roku od pet godina, sa sadašnjeg nivoa od oko 1,0 posto, pošto se Japan suočava sa sve snažnijom Kinom i pretnjama iz Severne Koreje, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.