Izvor: Radio 021, 12.Feb.2021, 23:31

Japan obezbedio "Fajzerove" vakcine, nedostaju posebni špricevi

Vlasti Japana uspele su da obezbede 144 miliona vakcina protiv koronavirusa kompanije "Fajzer", međutim ne mogu da ih koriste, jer nemaju odgovarajuće špriceve pomoću kojih bi moglo da se iz njih izvuče po šest doza iz svakog pakovanja.

Prema rečima ministra zdravlja Noriši Tamurija, standardni špricevi koji se koriste u Japanu ne mogu da izvuku po šest doza iz svake bočice američkog proizvođača, prenosi Gardijan.

Nedostatak posebnih špriceva znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da će moći da se koriste samo špricevi sa uskim grlom, koji mogu da uzmu po pet doza po bočici, što je dovoljno za vakcinaciju 60 miliona ljudi.

Osim Japana slične probleme su prijavile i pojedine zemlje Evropske unije, što znači da će problem biti obezbeđivanje dodatnih doza vakcina. Kako se navodi, Japan je za sada obezbedio doze za 157 miliona građana.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.