Japan lansirao novi špijunski satelit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2011, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan lansirao novi špijunski satelit

TOKIO -

Zbog sve dinamičnijeg razvoja raketnog programa Severne Koreje danas je sa kosmodroma Tanegašima Japan lansirao raketu koja nosi novi špijunski satelit, izjavili su zvaničnici.

"Raketa je uspešno lansirana, a satelit je odvojen i sada je u orbiti Zemlje", rekao je portparol Micubiši Teške Industrije Tošijuki Miura, prenela je agencija AFP.

Japan poseduje više optičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << satelita u orbiti, a ovo je prvi radarski aparat nakon kvara prethodna dva radarska satelita.

U zemlji izlazećeg sunca odlučili su se za proizvodnju i postavljanje špijunskih satelita 1998. godine, nakon probnog leta rakete Severne Koreje koja može da ugrozi tlo Japana.

U aprilu 2009. godine Pjongjang je testirao raketu dometa 6.700 kilometara, a paralelno razvija i nuklearni program.

Radarski satelit koji može da snima bez obzira na vremenske uslove, nastao je saradnjom privatnog sektora i države, a služiće ne samo za špijunske aktivnosti već i praćenje potencijalnih katastrofa kao što je martovska u Fukušimi.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan u orbitu lansirao novi špijunski satelit

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2011

TOKIO - Japan je danas u orbitu lansirao novi špijunski satelit usljed zabrinutosti oko nuklearnog programa Sjeverne Koreje i zbog nadzora nad prirodnim katastrofama u regionu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Japan lansirao špijunski satelit

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Dec.2011

Japan je danas  lansirao raketu koja nosi novi špijunski satelit, izjavili su izvori u Tokiju. “Satelit je odvojen i sada je u orbiti Zemlje", rekao je Toshiyuki Miura. Japan posjeduje više optičkih satelita u orbiti, a ovo je prvi radarski aparat nakon kvara prethodna dva radarska satelita....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Japan lansirao novi špijunski satelit

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011

Japan je u ponedeljak u orbitu lansirao novi špijunski satelit zbog zabrinutosti oko nuklearnog programa Severne Koreje i zbog nadzora nad prirodnim katastrofama u regionu...Japanski zvaničnici izjavili su da je raketa "H-2A" sa radarskim satelitom za prikupljanje informacija lansirana oko 10.21 čas...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.