Japan kritikovao Južnu Koreju i Kinu zbog spornih ostrva

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2012, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan kritikovao Južnu Koreju i Kinu zbog spornih ostrva

TOKIO, 24. avgusta 2012. (Beta-AP) - Tokio je du petak oštro kritikovao Južnu Koreju i Kinu zbog pretenzija tih zemalja na ostrva koje Japan smatra svojom teritorijom.

TOKIO, 24. avgusta 2012. (Beta-AP) - Tokio je du petak oštro kritikovao Južnu Koreju i Kinu zbog pretenzija tih zemalja na ostrva koje Japan smatra svojom teritorijom.Parlament u Tokiju u simboličnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rezolucije je poručio da neće tolerisati gestove poput posete južnokorejskog predsednika Li Mjung Baka malim stenovitom ostrvima u Japanskom moru i dolaska kineskih aktivista na sporno ostrvo u Istočnokineskom moru."Od pocetka ovog meseca, desio se niz incidenta koji prete da ugroze naš suverenitet. Nećemo tolerisate takve postupke", rekao je na konferenciji za novinare japanski premijer Jošihiko Noda.On je rekao da je Li "ilegalno sleteo" na ostrva koje i Japan i Južna Koreja smatraju delom svoje teritorije. Na japanskom se ta ostrva zovu Takešima, a na korejskom Dokdo.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.