Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan formira jedinicu za odbranu od opasnosti iz svemira

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da će njegova zemlja formirati jedinicu za odbranu od opasnosti iz svemira, koja će sarađivati sa sličnom američkom formacijom.

Abe je u parlamentu najavio da će jedinica početi da deluje u aprilu, u okviru snaga vazdušne odbrane.

Japan se mora braniti od pretnji u sajberspejsu i elektromagnetskog ometanja japanskih satelita, rekao je Abe, povodom zabrinutosti da bi Kina i Rusija mogle da satelite ometaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << onesposobe ili unište.

"Drastično ćemo ojačati sposobnosti i sistem, kako bi osigurali superiornost na tom području", izjavio je Abe.

Svemirska jedinica će biti priključena postojećoj bazi u Tokiju, gde će dvadesetak ljudi biti raspoređeno, pre nego što bude angažovana u punom kapacitetu, za dve godine. Zadatak svemirske jedinice je navigacija na osnovu satelistskih podataka i komunikacija sa snagama na terenu.

Abeova vlada je u decembru odobrila 460 miliona dolara za projekte vezane za svemir, što treba da potvrdi parlament.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.