Japan donirao 4,5 miliona dolara deci Palestine

Izvor: N1 televizija, 04.Mar.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan donirao 4,5 miliona dolara deci Palestine

Vlada Japana je donirala 4,5 miliona dolara programima UNICEF-a za decu iz Palestine, javlja agencija WAFA.

Grant će biti iskorišten kako bi se popravili uslovi porođaja, rano otkrivanje bolesti i kašnjenja u razvoju kod dece koja žive u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Ugovor su potpisali u Ramalahu palestinski ministar društvenog razvoja Ibrahim al-Shaer, palestinski ministar zdravstva Džavad Avad, i Takeši Okubo, predstavnik Japana u Palestini i Genevieve Putin, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predstavnica UNICEF-a u Palestini.

"Uprkos napretku koji smo postigli, i dalje trpimo zbog izraelskog kršenja prava dece posebno, zbog ubistava i hapšenja, zbog čega pozivamo međunarodne institucije da uspostave prava dece", rekao je ministar Ibrahim al-Šaer.

Takeši Okubo je potvrdio predanost vlade Japana tome, koja će, kako je rečeno nastaviti da podržava Palestinu i njen narod ističući da će ova donacija ublažiti patnje dece s posebnim potrebama i smanjiti psihološke posledice.

On je poručio da im je cilj podići svesnost o neophodnosti pomoći ovoj zajednici kako bi se poboljšali uslovi života. Novac će biti korišćen i za obezbeđenje adekvatnih sanitarnih uslova za decu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.