Japan: Uhapšeni bivši ministar pravde i njegova supruga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 08:18

Japan: Uhapšeni bivši ministar pravde i njegova supruga

Bivši japanski ministar pravde Katsujuki Kavaji i njegova supruga, poslanica Ani Kavai, uhapšeni su danas zbog sumnje da su kupovali glasove.

Oni se sumnjiče da su tokom izbora za gornji dom parlamenta 2019. godine nudili milione jena ljudima kako bi glasali za Ani Kavaji koja je i osvojila mesto u tom zakonodavnom telu, prenosi Rojters

Kavaji, koji je inače blizak prijatelj japanskog premijera Šinzo Abea, podneo je ostavku na mesto ministra u oktobru prošle godine, nakon što su se pojavile vesti o neregularnostima na izborima.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši ministar i njegova žena uhapšeni zbog kupovine glasova

Izvor: B92, 18.Jun.2020

Bivši japanski ministar pravde i njegova supruga uhapšeni su zbog sumnje da su kupovali glasove, prenosi Sputnik...Prema navodima medija, bivši ministar Katsujuki Kavaji i njegova žena poslanica Anri Kavaji nudili su milione jena u kešu ljudima pre izbora za gornji dom parlamenta 2019. godine, u...

Nastavak na B92...

Uhapšen bivši ministar zbog navodne kupovine glasova

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2020

TOKIO - Bivši japanski ministar pravde Kacujuki Kavai i njegova supruga uhapšeni su danas zbog sumnje da su kupovali glasove, javio je javni servis NHK.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.