Japan: Smršajte i uštedite na stanarini

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Smršajte i uštedite na stanarini

Kuća samo za žene Lady Share House B&D u Osaki nudi posebne pogodnosti svojim stanarkama, a to je smanjivanje stanarine u skladu s njihovim gubitkom kilograma, piše Daily Mail.

Tako vlasnici smanjuju stanarinu za oko šest evra za svaki izgubljeni kilogram, a stanari na svaka tri meseca mogu da stanu na vagu.

Isto tako, dobijanje na težini se "nagrađuje" povećanjem stanarine po istoj ceni, tj. za svaki kilogram više stanarina je za oko šest evra veća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Iako je stanovništvo Japana ideal mnogima kada je reč o vitkosti, a čak 30 odsto njih je prema indeksu telesne mase u kategoriji pothranjenih, ovaj projekat naišao je na široku podršku javnosti.

U zgradi se takođe nalazi i posebno opremljen fitnes studio, u kojem stanari mogu besplatno vežbati i na taj način još lakše održavati dobru liniju.

- Želeli smo da stvorimo okruženje sa mnogo podrške za žene koje su gojazne i žele da smršaju, ali se na naše iznenađenje prijavilo najviše žena normalne težine, koje tako žele da kontrolišu liniju – kaže upravnica zgrade Mari Kataoka.

Uprkos ideji podsticanja mršavljenja, u zgradama se nalaze i razni aparati s hranom za samoposluživanje, ali Katoka odbija ideju da je to trik vlasnika zgrade da udeblja stanare i dobija više novca od njih.

- Upravo suprotno; tako pokušavamo da ih učinimo otpornijim na iskušenja i osnažimo njihov motiv za zdravim životom - dodaje Katoka. Dubai: Smršajte i nagradićemo vas zlatom
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.