Japan: Proradio vulkan, 30 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2014, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Proradio vulkan, 30 mrtvih

Spasioci u Japanu danas su našli više od 30 planinara za koje se veruje da su mrtvi, ali to zvanično tek treba da potvrde lekari, javljaju svetske agencije.

Spasioci pokušavaju da dođu do nekoliko stotina ljudi koji su ostali zarobljeni da vrhu planine Ontake posle erupcije

 

Pronađene osobe ne dišu i srce im ne radi, naveli su spasioci. To je uobičajen način izražavanja u Japanu u situacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u kojima se čeka zvanična lekarska potvrda nečije smrti, navodi agencija Frans pres.

 

Planinari su nađeni na vrhu planine Ontake visoke 3.067 metara, na kojoj je vulkan proradio u subotu, posle više od 30 godina.

 

Nekoliko stotina osoba, među kojima je bilo i dece, ostali su blokirani na vrhu nakon erupcije. Većina je uspijela da se spusti niz padinu.

 

Japan: Proradio vulkan, povređeno najmanje 8 ljudi

 

U akciji spasavanja učestvuje oko 550 vojnika, policajaca i vatrogasaca.

 

Erupcije vulkana dešavaju se periodično u Japanu, koji je jedno od seizmički najaktivnijih područja u svetu, ali nije bilo žrtava od 1993. godine, kada su 43 osobe stradale u piroklastičnom toku što je mešavina vrelog gasa i stena na planini Unžen na jugu te zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.