Japan: Nastavlja se potraga za nestalima, najavljen novi tajfun

Izvor: Press, 21.Okt.2013, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Nastavlja se potraga za nestalima, najavljen novi tajfun

Posle pauze za vikend zbog loših vremenskih prilika, ponovo se uklanjaju tone mulja koje je u utorak noć progutao više kuća na tom ostrvu, 120 km južno od Tokija, izveštava AFP.
Procenjuje se da je poginulo najmanje 27 ljudi, dok je 2.300 savetovano da se evakuišsu, zbog strahovanja od novih klizišta. Na licu mesta se trenutno nalazi oko 1.200 policajaca, spasilaca i vojnika, koji pokušavaju da urade što više pre naleta novog tajfuna.
Evakuisanom stanovništvu je savetovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se zasad vrati kućama, ali da počne da se priprema za eventualnu novu evakaciju.
Tajfun Fransisko se približava Japanu iz pravca Filipina, saopštila je danas Japanska meteorološka agencija. Predviđa se da će do Okinave stići do četvrtka ujutru.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Japan:Nastavak potrage za nestalima

Izvor: B92, 21.Okt.2013

Tokio -- U Japanu nastavljena potraga za devetnaestoro ljudi nestalih u prošlonedeljnom tajfunu, koji je izazvao klizišta na ostrvu Ošima. Zbog oluje curi iz "Fukušime"...Meteorolozi već upozoravaju na drugu "veoma snažnu" oluju...Posle pauze za vikend zbog loših vremenskih prilika, ponovo se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.