Japan: Nameravamo da dodatno ojačamo savez sa SAD

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Nameravamo da dodatno ojačamo savez sa SAD

Japanski premijer Šinzo Abe nazvao je lansiranje severnokorejske rakete neprihvatljivim.

„To je apsolutno neprihvatljivo“, rekao je Abe govoreći na konferenciji za medije na Floridi, gde provodi vikend u društvu predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

„Tokom sastanka sa predsednikom Trampom on me je uverio da će Sjedinjene Američke Države uvek potpuno podržavati Japan i, da bi pokazao svoju odlučnost i posvećenost, on je sada ovde sa mnom“, rekao je Abe.

„Nameravamo da dodatno ojačamo naše savez“, dodao je Abe. On takođe smatra da Severna Koreja treba da se pridržava rezolucije Saveta bezbednosti UN protiv nuklearnog programa Pjongjanga.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da „sto odsto“ podržava Japan nakon što je Severna Koreja lansirala raketu.

„Želim da svi shvate i potpuno razumeju da Sjedinjene Američke Države sto odsto podržavaju Japan, svog divnog saveznika“, rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare sa japanskim premijerom Šinzom Abeom na Floridi.

Severna Koreja je u nedelju lansirala balističku raketu prema Japanskom moru, prenela je agencija „Jonhap“ pozivajući se na vojne izvore Južne Koreje.

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Abe: Severnokorejsko lansiranje rakete "apsolutno neprihvatljivo"

Izvor: VOA, 12.Feb.2017

Premijer Japana Šinzo Abe rekao je da je severnokorejsko lansiranje neidentifikovane balističke rakete u Japanskom moru "apsolutno neprihvaltjivo". Abe je govorio u subotu kasno uveče po istočnoameričkom vremenu, na hitno sazvanoj konferenciji za novinare sa američkim predsednikom Donaldom Trampom,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.