Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Aplikacija za prevod razgovora

TOKIO -

Najveći japanski operater mobilne telefonije najavio je danas da će lansirati servis za prevođenje, koji će ljudima omogućiti da razgovaraju telefonom na nekoliko različitih jezika.

Aplikacija će korisnicima mreže "NNT DoKoMo" nuditi dvosmerne glasovne i tekstualne prikaze razgovora između japanskih govornika i onih koji govore engleski, kineski ili korejski, sa nekoliko sekundi kašnjenja, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kompanija, a prenela agencija AFP.

"Hanašite Honjaku" biće besplatna aplikacija koja će moći da se koristi na pametnim telefonima i tablet računarima sa operativnim sistemom "android", navodi "DoKoMo".

Potrošači će, preko tog servisa, takođe moći da zovu fiksne telefone, a usluga će uskoro biti dostupna i na francuskom, nemačkom, indonežanskom, italijanskom, portugalskom, španskom i tajlandskom jeziku, dodaje firma.

"Nadamo se da će, pomoću ove aplikacije, naši pretplatnici moći da prošire svoje krugove komunikacije, izjavila je portparol "DoKoMo", dodajući, ipak, da usluga ne nudi savršene prevode, kao i da ima problema sa tumačenjem nekih dijalekata.

Kompanija navodi da je lansirala još jednu uslugu, koja, putem kamere na telefonu, korisnicima pruža prevode menija u restoranima, kao i reklama i plakata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Japanci dobili aplikaciju za prevod razgovora

Izvor: Mondo, 23.Okt.2012, 03:57

Najveći japanski operater mobilne telefonije najavio je da će pokrenuti servis za prevođenje, koji će ljudima omogućiti da razgovaraju telefonom na nekoliko različitih jezika...Aplikacija će korisnicima mreže NTT DoKoMo nuditi dvosmerne glasovne i tekstualne prikaze razgovora između japanskih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.