JAPAN POKLONIO SPECIJALNO VOZILO PARAĆINU

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAPAN POKLONIO SPECIJALNO VOZILO PARAĆINU

PARAĆIN - Ministar savetnik ambasade Japana u Beogradu Kazuaki Kameda uručio je Centru za socijalni rad u Paraćinu specijalno vozilo, poklon Vlade Japana.

Vozilo je vredno 27.734 evra, a namenjeno je korisnicima dnevnog boravka dece ometene u razvoju u ovom gradu.

"Uprkos teškoj situaciji u Japanu, Vlada Japana će nastaviti ekonomsku saradnju sa Srbijom uključujući i pomoć lokalnim zajednicama i institucijama sa stanovišta zadovoljenja osnovnih ljudskih potreba", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Kameda.

Ova pomoć naroda Japana još više će unaprediti prijateljske odnose između Japana i Srbije, zaključio je Kameda.

Zahvaljujući se na vozilu u ime Ministarstva rada i socijalne politike državni sekretar u tom ministarstvu Zoran Martinović je podsetio da su ukupne donacije Vlade Japana Srbiji od 1999. godine preko 200 miliona evra.

"Ovu donaciju smo potpisali u martu mesecu kada je Japan zadesio razorni zemljotres, sa katastrofalnim posledicama", podsetio je Martinović i dodao da Japan i pored zaokupljenosti svojim brigama, nije zaboravio na obećanu pomoć.

Građani Srbije u Japanu imaju prijatelja istakao je Martinović i ocenio, da je ova donacija doprinos kvalitetu rada dnevnog boravka u Paraćinu.

Martinović je dodao da je Ministarstvo u objekat dnevnog boravka u Paraćinu uložilo sedam miliona dinara i napomenuo da je u septembru registrovano 86 dnevnih boravka za decu ometenu u razvoju u Srbiji sa 100 000 korisnika.

Ispred opštine Paraćin na poklonu se zahvalio Predsednik opštine Saša Paunović.

Kameda je ključeve novog vozila uručio zamenici sektora centra Jadranki Vesić Ristić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.