JAPAN IZGUBIO KONTROLU U ATOMSKOJ CENTRALI

Izvor: Kurir, 15.Mar.2011, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAPAN IZGUBIO KONTROLU U ATOMSKOJ CENTRALI

Ne isključujem najgore u satima i danima koji dolaze. Govori se o apokalipsi i verujem da je reč vrlo dobro izabrana, izjavio Evropski komesar za energiju u Briselu

BRISEL - Evropski komesar za energiju Ginter Etinger nazvao je danas nuklearnu nesreću u Japanu "apokalipsom", i ocenio da su japanske vlasti praktično izgubile kontrolu nad situacijom u centrali Fukušima.

"Govori se o apokalipsi i verujem da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je reč vrlo dobro izabrana", izjavio je Etinger pred komitetom Evropskog parlamenta u Briselu.

"Praktično sve je van kontrole", rekao je on i dodao: "Ne isključujem najgore u satima i danima koji dolaze".

Komesar je kazao i da je u stalnom kontaktu povodom nuklearne nesreće, naročito sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju.

Posle snažnog zemljotresa i cunamija u petak, nesreće potresaju različite reaktore u centrali Fukušima 1 koja se nalazi u zemljotresom i cunamijem pogođenom regionu na severoistoku Japana. U postrojenju je danas došlo do nove eksplozije i požara. Niz oštećenja na nuklearnim rektorima podiže strah od radioaktivne kontaminacije u Japanu, ali i u susednim zemljama Rusiji i Kini.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.