Izgradnja solarne elektrane značajan projekat: Da li bi cena mogla biti niža?

Izvor: Danas, 07.Apr.2024, 21:12

Izgradnja solarne elektrane značajan projekat: Da li bi cena mogla biti niža?

Izgradnja solarne elektrane, snage jednog gigavata, čiji je izvođač konzorcijum na čelu sa japanskom kompanijom Hyundai Engineering značajan je i isplativ projekat za Srbiju, bez obzira što će država morati da se zaduži da ga sprovede. Sa druge strane, činjenica da je kod nas cena električne energije još uvek socijalna kategorija demotiviše privatni kapital da investira u takve poslovne poduhvate, smatra domaća stručna javnost. Takođe, izvor Danasa koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da na tenderu nije pobedila firma koja je dala najnižu ponudu a bila je spremna i da je dodatno snizi.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Izgradnja Beogradskog metroa kasni jer je u senci EKSPO-a, ali i zbog nedostatka para i stalnog menjanja planova

Izvor: Danas, 08.Apr.2024, 09:58

Izgradnja Beogradskog metroa uveliko kasni u odnosu na rokove koje su svojevremeno odredili nadležni a razlog za to je činjenica da je taj projekat sada u senci izložbe EKSPO 2027. ali i nedostatka budžetskih sredstava za realizaciju tog posla kao i stalnog menjanja planova trase metroa što izvođače...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.