Izvor: Radio 021, 18.Feb.2020, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz japanske bolnice ukradeno 6.000 zaštitnih maski

Lopovi u Japanu ukrali su oko 6.000 hirurških maski za lice iz jedne bolnice u vreme kada traje nestašica ovih proizvoda, čija je cena na internetu značajno porasla tokom epidemije novog virusa korona.

Četiri kutije sa maskama nestale su iz zaključanog skladišta bolnice japanskog Crvenog krsta u zapadnom lučkom gradu Kobe, rekao je danas bolnički zvaničnik.

"I dalje imamo mnogo maski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dovoljno za svakodnevne poslove u bolnici, ali ovo je žalosno", rekao je ovaj zvaničnik agenciji AFP.

Policija je pokrenula istragu zbog sumnje da lopovi nameravaju da preprodaju maske.

Maske su raspordate u mnogim apotekama i radnjama širom zemlje dok broj zaraženih u Japanu raste.

Javnost je uznemirena izveštajima o povećanju broja zaraženih na brodu koji je u karantinu u Jokohami.

Japanska aplikacija za kupoprodaju "Merkari" pozvala je svoje korisnike da trguju maskama u "socijalno prihvatljivim granicama", nakon što je jedna kutija sa 65 maski ponuđena po ceni od 50.000 jena (456 dolara).

Vlada Japana uputila je "snažan zahtev" proizvođačima maski da povećaju isporuke, rekao je novinarima prošle nedelje portparol kabineta Jošihida Suge.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.