Ispaljen kalibr VIDEO

Izvor: B92, 03.Mar.2023, 11:05

Ispaljen "kalibr" VIDEO

Rusko ministarstvo odbrane objavilo snimak lansiranja rakete “kalibr” s podmornice Petropavlovsk-Kamčatski u Japanskom moru.

"Posada podmornice Petropavlovsk-Kamčatski Pacifičke flote u Japanskom moru, u sklopu plana borbene obuke, lansirala je krstareću raketu ‘kalibr’ iz potopljenog položaja. Ispaljivanje rakete je bilo izvedeno na obalni cilj simulirajući vatreni položaj lažnog neprijatelja. Pre porinuća podmornica je tajno zauzela područje određeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za gađanje", saopštila je služba za medije ruske Pacifičke flote.

Dodaje se da je "u procenjenom vremenu projektil ‘kalibr’ uspešno pogodio naznačenu metu na taktičkom polju Surkum u Habarovskom kraju, a domet paljbe premašio je 1.000 kilometara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.