Ispalili, opet

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 16:06

Ispalili, opet

Severna Koreja ispalila projektil za koji se sumnja sa je balistička raketa, saopštili su japansko Ministarstvo odbrane i Generalštab južnokorejske vojske.

Kako je navedeno, projektil je ispaljen prema vodama na istoku Korejskog poluostrva, prenosi Blumberg.

To je prvo lansiranje projektila Severne Koreje nakon dva meseca, a dolazi nakon što krajem maja ta zemlja nije uspela da postavi špijunski satelit u orbitu i u trenutku kada SAD i Južna Koreja izvode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne vežbe.

Zvanična korejska centralna novinska agencija Pjongjanga prenela je izjavu portparola Ministarstva odbrane koji je osudio vežbe.

Pjongjang je ove godine već ispalio 17 balističkih projektila, uključujuci tri interkontinentalne balističke rakete dizajnirane da isporuče nuklearnu bojevu glavu na kopno SAD.

Prošle godine ispaljeno je više od 70 balističkih projektila, što je rekord za Severnu Koreju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.