Iscurelo još 300 tona radioaktivne vode

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iscurelo još 300 tona radioaktivne vode

Oko 300 tona veoma radioaktivne vode iscurelo je iz oštećene nuklearne elektrane "Fukušima 1" u Japanu. Vodu je većinom upila zemlja, a ostatak radnici iz bare pumpaju u drugi rezervoar.

Iz japanske nukelarne elektrane "Fukušima 1", teško oštećene cunamijem, isteklo je 300 tona veoma radioaktivne vode, saopštilo je preduzeće "Tokio elektrik pauer kompani" kojem pripada ta centrala.

Zagađena voda procurila je iz čeličnog rezervoara za skladištenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u razorenoj centrali "Fukušima 1", navodi se u saopštenju.

Radioaktivnu vodu je većinom upila zemlja, a ostatak radnici iz bare pumpaju u drugi rezervoar.

Centrala je posle zemljotresa marta 2011. teško oštećena cunamijem koji je izazvao prekid hlađenja, te se zapalio i istopio nuklearni reaktor. Radioaktivna voda iz te centrale od ranije curi u more.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.