Internet zateže odnose Rusije i Japana

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet "zateže" odnose Rusije i Japana

Tokio izražava žaljenje zbog toga što Moskva provlači optički kabal na Kurilima, saopštili su neimenovani izvori iz Vlade Japana.

Moskva je saopštila Tokiju da će od 10. juna preko Ohotskog mora Rusija provući telekomunikacioni kabal koji će povezati Sahalin i Južne Kurile, saopštio je sankcije.

MIP Japana je saopštio da realizacija tako velikog "infrastrukturnog projekta nije u skladu sa stavom" Tokija po pitanju pripadnosti Kurila. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tokio je izrazio žaljenje zbog akcija ruske strane.

Japanska uprava bezbednosti na moru je upozorila brodove o početku radova.

Radovi u južnom delu Ohotskog mora se planiraju za sredinu oktobra.

Projekat će obezbediti Kurilska ostrva brzim internetom. To će otvoriti i dodatna radna mesta i olakšati razvoj regiona.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.