Imam ideju

Blog: Eniac, 22.Mar.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imam ideju

Znate ono kad vam povrede nekog koga volite, a vi gotovo ništa ne možete da uradite po tom pitanju. Ništa, jer se plašite da su koraci koje donesete neučinkoviti i neće završiti tamo gde je pomoć potrebna.
Čudno se osećam povodom svega ovoga što se dešava u Japanu. Od klinačkih fantazija o zemlji borilačkih veština i Meki svima nama koji želimo da postanemo nindže do kasnijih tehnoloških fantazija koje sam sanjao, ova neobična zemlja bila je destinacija koju sam morao posetiti pre nego što 'overim koficu'. Još uvek nisam, a plašim se da ova dešavanja u poslednje vreme neće ostaviti zemlju mojih snova onakvom kakvom je sanjam.
Milica je malopre objavila...
Japan: over 9.000 dead, 12.645 missing, 350.000 in evacuation centres :((((((((((((
Pitanje je i kako da pomognem. Sve one uplate sa porezima koji idu operaterima me teraju da peglam, i odbijaju od akcije koja je neophodna. Sa druge strane da odem u banku i uplatim 200-300 din mi je po malo bezveze a ipak želim nekako da pomognem. Odavde je došla i ideja koju ću predstaviti u nekoliko koraka.
- Lepo vreme dolazi, voleo bih da imam majicu kojom ću otvoreno izraziti podršku Japanu, to je najmanje što mogu da učinim za tu zemlju
- Mogao bih sam da dizajniram majicu i stavim je ovde na blog, ali realno poznajemo dosta jako dobrih dizajnera koji bi se verovatno uključili u akciju FREE ako bi njihov rad bio prepoznat i pristupilo im se na adekvatan način
- Znamo ljude koji bi te majice mogli da ištampaju, u odgovarajućem kvalitetu sa dosta niskom cenom, a opet iz razloga da pomognu celoj akciji. Ne bi se pravio lager majica već bi se preorderovale i tako bismo smanjili gubitak samog proizvođača na minimum.
- Na cenu koštanja majice bismo dodali još nekih 200-300 dinara, koji bi bili direktno uplaćeni Crvenom krstu, potpuno transparetno tako da ne bude sumnje u celokupan proces.
I to je to. Mislim da je dovoljno razumljivo da ostavite kritiku na ideju a biću tu i da vam odgovorim na pitanja. Sve eventualne sugestije dolaze u obzir.
VAŽNO: Ideja ove akcije nije bljutava samopromocija korišćenjem popularne teme, kako se često interpretiraju ove akcije. Ovo nije moj projekat i neću praviti poseban sajt i pojvaljivati se u medijima kako bih govorio ljudima da sam human i puštati suzu nad slikama Japana. Ako vam se svidi ideja, radimo je svi i vlasnici su svi oni koji budu učestvovali a ne određeni pojedinac. Verujem da bi se ovde uključila i pojedina dizajnerska udruženja i neke organizacije tako da ovu priču učine što masovnijom. Naravno da svakog trenutka postoji i mogućnost da se ideja neće svideti većini i to je ok, ne menja puno stvari skoknuću do banke i uplatiti svoj novac a par majica uraditi za sebe i prijatelje u znak podrške.
Pa, šta mislite?


 

Nastavak na Eniac...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Eniac. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Eniac. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.