Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IS u zatočeništvu drži i jordanskog pilota

Zamenik japanskog ministra spoljnih poslova Jašuhide Nakajama izrazio je nadu da će uskoro biti pušteni na slobodu japanski novinar Kendži Goto i jordanski pilot Muat al-Kaseasbeh, koje u zatočeništvu drži Islamska država.

To je prvi put da je osim Kendžija Gotoa pomenut i jordanski pilot koga je Islamska država kidnapovala u decembru prošle godine.

"Nadam se da možemo da posvećeno i zajedno radimo, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << bi jordanski pilot i japanski državljanin Goto mogli da se vrate kućama sa osmehom na licu", rekao je Nakajama, koga je japanski premijer Šinzo Abe zadužio da koordinaira saradnju Jordana i Japana, kako bi dvojica talaca bila spašena.

Islamska država je novinara Kendžija Gotoa zarobila u oktobru, kada je, kako se veruje, pokušavao da spasi 42-godišnjeg Harunu Jukavu koga je teroristička organizacija kidnapovala nekoliko meseci ranije.

Svetski mediji su pre nekoliko dana objavili da je Islamska država na internet postavila video snimak na kojem se vidi jedan od dvojice talaca, Kendži Goto kako drži fotografiju ubijenog Harune Jukave.

Uz to se čuje kako neko, najverovatnije Goto, na engleskom jeziku optužuje japanskog premijera zato što Islamskoj državi nije isplaćen novac koji je tražen.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan i Jordan zajedno protiv ID

Izvor: B92, 27.Jan.2015

Japan i dalje radi sa Jordanom na oslobađanju japanskog novinara i jordanskog pilota koje zajedno drže zatočene džihadisti Islamske države...To su saopštili zvaničnici nekoliko dana posle pogubljena drugog japanskog taoca...Džihadisti su obezglavili japanskog taoca, preduzimača Haruna Jukavu...

Nastavak na B92...

Jordanski pilot i dalje u rukama Islamske države

Izvor: Blic, 27.Jan.2015

Zamenik japanskog ministra spoljnih poslova Jašuhide Nakajama izrazio je nadu da će uskoro biti pušteni na slobodu japanski novinar Kendži Goto i jordanski pilot Muat al-Kaseasbeh, koje u zatočeništvu drže džihadisti Islamske države...To je prvi put da je osim Kendžija Gotoa pomenut i jordanski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.