Hrvati – majstori nokaut faze

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 10:20

Hrvati – majstori nokaut faze

Britanski "Gardijan" analizirao je igru Hrvatske, koja je u osmini finala posle penala eliminisala Japan.

Vicešampion sveta je tako još jednom slavio posle regularnih 90 minuta, baš kao što je to činio pre četiri godine u Rusiji, kada je do finala stigao upravo na taj način.

Japan je, sa druge strane, pokazao da je trkačka ekipa, koju je ovakva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatska usporila.

"Tokom 90 minuta Japan je više puta trkom gazio Hrvatsku. Posebno impresivno su to radili bek Ito i krilni napadač Doan. Logično bi bilo da ekipa sa toliko energije, brzine i sposobnosti izleti iz odličnog odbrambenog bloka, trkom razbije rivale i u produžecima", piše "Gardijan" i dodaje:

"Ali s druge strane bila je ekipa koja u život dolazi usporenom snimkom. Ekipa Zlatka Dalića se ukopala, usporila igru i radila ono što inače radi. To nas je podsetilo na Hrvatsku u produžecima protiv Engleske u polufinalu SP-a u Moskvi pre četiri godine. Istina, Luka Modrić je tada odigrao spektakularno, a protiv Japana rezervisano".

Britanci pišu da bi Hrvatska ovakvim tempom mogla da ugrozi i Brazi, protiv kojeg igra u petak.

"Hrvatska nije zgazila Japan. Ona ga je šetnjom odvela do ruba litice. Modrić je igru napuštao mrseći kosu, ne izgledajući zabrinut da su mu odbrojani dani na najvećoj sceni. On i Hrvatska će sve ovo što su napravili Japanu ponoviti i protiv Brazila. Nejmara, Vinisijusa i društvo će svesti na tempo koji odgovara Hrvatskoj. To bi favorite za svetsku titulu moglo da pošalje kući", zaključuje britanski list.

Uspešnije od Hrvatske po broju pobeda u nokaut fazi Mundijala posle 1998. samo su četiri reprezentacije.

"Vatreni" su se izjednačili sa Argentinom po broju pobeda u eliminacionoj fazi, imaju po sedam, a ispod njih na listi ostali su Italija, Engleska i Španija sa po pet prolazaka.

Bolji od Hrvatske i Argentine su samo Holandija sad evet, Brazil sa 12, Francuska sa 13, odnosno Nemačka sa 14 trijumfa.

Hrvati su u seriji od četiri prolazaka na ovaj način, a u Rusiji 2018. godine savladali su Dansku i domaćina na penale, dok su od Engleske bili bolji posle produžetaka.

Inače, Hrvatska je od spomenute Francuske 1998. igrala samo jedanput meč nokaut faze, a da ga je završila u regularnih 90 minuta.

Bilo je to u finalu pre četiri godine, kada su poraženi od Francuske rezultatom 4:2.

Podsetimo, Hrvatska će u četvrtfinalu u Kataru igrati protiv Brazila, u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.