Holandija, Japan i SAD o ograničenju uvoza poluprovodnika Kini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 20:14

Holandija, Japan i SAD o ograničenju uvoza poluprovodnika Kini

Zvaničnici Holandije i Japana boravili su danas u Vašingtonu i razgovarali o širokom spektru tema, uključujući ograničavanje izvoza opreme za proizvodnju poluprovodnika i mikroprocesora u Kinu.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da su zvaničnici razgovarali o pitanjima koja su "važna za sve tri zemlje".

"I sigurno će bezbednost novih tehnologija biti na dnevnom redu", rekao je Kirbi na konferenciji za štampu.

Izvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upoznat sa razgovorima, rekao je za Rojters, da je među temama ograničavanje izvoza opreme za proizvodnju poluprovodnika u Kinu.

Dodaje da bi dogovor između holandskih i američkih zvaničnika mogao biti postignut do kraja meseca.

Rojters ocenjuje da bi poseta zvaničnika bila velika diplomatska pobeda za SAD, ukoliko Holandija i Japan nakon sastanka nametnu strožu izvoznu kontrolu Kini.

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena, koja je u oktobru objavila stroga ograničenja izvoza u Kinu tehnologija i znanja za proizvodnju čipova, kako bi usporila njen tehnološki i vojni napredak.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"POTREBNA HITNA DEESKALACIJA!" Bela kuća zabrinuta zbog nedavnog nasilja u Izrealu i na Zapadnoj obali

Izvor: Blic, 28.Jan.2023, 00:53

SAD su duboko zabrinute zbog nedavnog nasilja u Izraelu i na Zapadnoj obali i veruju da postoji hitna potreba da sve strane u regionu deeskaliraju situaciju, izjavio je danas portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuce Džon Kirbi.

Nastavak na Blic...

Japan i Holandija se PRIDRUŽUJU OGRANIČENJU IZVOZA OPREME za čipove Kini: Pregovori između država biće završeni u petak

Izvor: Blic, 28.Jan.2023

Japan i Holandija će se pridružiti SAD u ograničenju izvoza opreme za proizvodnju čipova u Kini. Pregovori između zemalja biće završeni u petak, kako prenosi Bloomberg, kada će Holandija ograničiti firmu ASML Holding da prodaje mašine koje se koriste za proizvodnju jedne vrste naprednih čipova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.