Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Havarisana atomska elektrana Fukušima-1 nije spremna za pogoršanje vremenskih uslova

29.05.2011. -

Havarisana atomska elektrana Fukušima-1 nije spremna za pogoršanje vremenskih uslova u vezi sa skorom kišnom sezonom u Japanu. To je saopštila kompanija Tokio elektrik pauer. Meteorološka uprava Japana je upozorila da će u nedelju zbog pacifičkog uragana doći do jakih kiše i vetra, koji bi mogli da šire radioaktivnu prašinu sa teritorije te elektrane. Posle havarije su pripadnici atomske elektrane počeli da obrađuju zgrade energetskih blokova materijom koja to sprečava, ali radovi nisu završeni.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uređaj za hlađenje Fukušime-1 radi

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2011

29.05.2011. -..Hlađenje unutrašnjeg dela reaktora i rezervoara s odrađenim nuklearnim gorivom na petom energetskom bloku havarisane atomske elektrane Fukušima-1 obnovljeno je uz pomoć rezervne pumpe. U subotu uveče je konstatovano isključenje sistema hlađenja i povećanje temperature u reaktoru....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.